Домейн .xyz

Търсене на домейн име от областта .XYZ:

Мултифункционалният домейн .xyz е направен с цел да бъде лесно запомнящ се и разпознаваем навсякъде по света. Изключително достъпен като цена, спецификата на .xyz го прави неподвластен на езиковите бариери. Групирането на трите букви е популярно и се използва от имена на бизнеси до координатни системи. Домейнът .xyz e свободен за регистрация от всеки, търсещ своята уникална Интернет идентичност и достатъчно смел да се възползва от свежи, нестандартни решения.

Примери:

shop.xyz

info.xyz

blog.xyz

uslugi.xyz

VashataFirma.xyz

Домейн .xyz

Цени и периоди за домейн .xyz

Период
цена за регистрация
цена за подновяване
цена за трансфер
1 година
36.99 лв.
36.99 лв.
36.99 лв.
2 години
72.99 лв.
72.99 лв.
-
3 години
109.99 лв.
109.99 лв.
-
4 години
145.99 лв.
145.99 лв.
-
5 години
182.99 лв.
182.99 лв.
-
10 години
364.99 лв.
364.99 лв.
-


Специални (premium) домейни

Специалните (premium) домейни се различават от стандартните домейни с това, че са с по-атрактивни имена, т.е. имена към които има голям интерес. Обикновено това са имена които са кратки, лесни за изписване и запомняне, съвпадащи с популярни думи или словосъчетания, имена на известни личности, събития, места, модни тенденции, известни марки и т.н.

Специалните (premium) домейни могат да са нови домейни, както и такива, които са били регистрирани (активни) за определен период от време.

При домейните, които се регистрират за пръв път, цената за регистрация се определя единствено от това колко е атрактивно името на домейна. При premium домейните, които за определен период са били регистрирани и активни, освен името на домейна от значение за формирането на цената са неговата история, популярността на сайта с който е бил асоцииран домейна, "възрастта", икономическите тенденции и др.

Цените на premium домейните започват от няколко десетки долара, като могат да достигнат до стотици хиляди долари.

При някои от premium домейните по-високата цена се заплаща еднократно, като всяка следваща година цената за подновяване на домейна е стандартна за областта от която е домейна.

Има обаче и такива premium домейни, за които цената за подновяване е равна или близка до цената на регистрация.

Още информация за специалните premium домейни можете да намерите в нашата помощна страница.