Домейн .uk

Търсене на домейн име от областта .UK:

Добра новина за всички, чиито сайтове и проекти са насочени към Обединеното Кралство. Вече имаме по-кратък, по-лесен и по-универсален домейн, който таргетира британската аудитория. Вече не сте ограничени да избирате само между поддомейните .me.uk, .org.uk и co.uk, а можете директно да регистрирате само универсалния .uk домейн.

Бъдете едни от първите! Регистрирайте най-желания от вас домейн .uk, докато все още има милиони хубави имена, свободни за регистрация.

Примери:

books.uk

clothes.uk

parties.uk

travel.uk

VashataFirma.uk

Условия за регистрация

За регистрацията на домейн от областта .UK задължително трябва да посочите адрес във Великобритания.

Името на .UK домейна не може да съвпада с регистриран домейн от областите me.uk, .org.uk и .co.uk, освен ако нямате регистриран домейн със същото име от тези области. В този случай имате право за регистрация на домейн .UK със същото име, като за регистрацията трябва да посочите идентична контактна информация.
За повече информация може да се свържете с нас.
Домейн .uk

Цени и периоди за домейн .uk

Период
цена за регистрация
цена за подновяване
цена за трансфер
1 година
23.99 лв.
25.99 лв.
25.99 лв.
23.99 лв.
25.99 лв.
2 години
47.99 лв.
51.98 лв.
51.98 лв.
-
3 години
71.99 лв.
77.97 лв.
77.97 лв.
-
4 години
95.99 лв.
103.96 лв.
103.96 лв.
-
5 години
119.99 лв.
129.95 лв.
129.95 лв.
-
10 години
238.99 лв.
259.90 лв.
259.90 лв.
-


Специални (premium) домейни

Специалните (premium) домейни се различават от стандартните домейни с това, че са с по-атрактивни имена, т.е. имена към които има голям интерес. Обикновено това са имена които са кратки, лесни за изписване и запомняне, съвпадащи с популярни думи или словосъчетания, имена на известни личности, събития, места, модни тенденции, известни марки и т.н.

Специалните (premium) домейни могат да са нови домейни, както и такива, които са били регистрирани (активни) за определен период от време.

При домейните, които се регистрират за пръв път, цената за регистрация се определя единствено от това колко е атрактивно името на домейна. При premium домейните, които за определен период са били регистрирани и активни, освен името на домейна от значение за формирането на цената са неговата история, популярността на сайта с който е бил асоцииран домейна, "възрастта", икономическите тенденции и др.

Цените на premium домейните започват от няколко десетки долара, като могат да достигнат до стотици хиляди долари.

При някои от premium домейните по-високата цена се заплаща еднократно, като всяка следваща година цената за подновяване на домейна е стандартна за областта от която е домейна.

Има обаче и такива premium домейни, за които цената за подновяване е равна или близка до цената на регистрация.

Още информация за специалните premium домейни можете да намерите в нашата помощна страница.