Домейн .trade

Търсене на домейн име от областта .TRADE:

Универсалният домейн за търговия!

Trade, или на български търговия, може да се дефинира като обмяна на стоки, услуги и валута между две или повече страни и за повечето държави по света, международната търговия формира значителна част от брутния вътрешен продукт. В последните десетилетия търговията претърпя значителна промяна покрай развитието на онлайн пазара или така наречената онлайн търговия.

Със стартирането на домейн .trade, фирмите в търговския сектор вече разполагат със специално дефиниран за техните нужди домейн, от който да управляват своите онлайн бизнес активности, да привличат бизнес партньори и да продават стоките си на регионално, национално или интернационално ниво.

Примери:

drehinaedro.trade

bijuta.trade

avtochasti.trade

koli.trade

VashataFirma.trade

Домейн .trade

Цени и периоди за домейн .trade

Период
цена за регистрация
цена за подновяване
цена за трансфер
1 година
69.99 лв.
69.99 лв.
69.99 лв.
2 години
139.98 лв.
139.98 лв.
-
3 години
209.97 лв.
209.97 лв.
-
4 години
279.96 лв.
279.96 лв.
-
5 години
349.95 лв.
349.95 лв.
-
10 години
699.90 лв.
699.90 лв.
-


Специални (premium) домейни

Специалните (premium) домейни се различават от стандартните домейни с това, че са с по-атрактивни имена, т.е. имена към които има голям интерес. Обикновено това са имена които са кратки, лесни за изписване и запомняне, съвпадащи с популярни думи или словосъчетания, имена на известни личности, събития, места, модни тенденции, известни марки и т.н.

Специалните (premium) домейни могат да са нови домейни, както и такива, които са били регистрирани (активни) за определен период от време.

При домейните, които се регистрират за пръв път, цената за регистрация се определя единствено от това колко е атрактивно името на домейна. При premium домейните, които за определен период са били регистрирани и активни, освен името на домейна от значение за формирането на цената са неговата история, популярността на сайта с който е бил асоцииран домейна, "възрастта", икономическите тенденции и др.

Цените на premium домейните започват от няколко десетки долара, като могат да достигнат до стотици хиляди долари.

При някои от premium домейните по-високата цена се заплаща еднократно, като всяка следваща година цената за подновяване на домейна е стандартна за областта от която е домейна.

Има обаче и такива premium домейни, за които цената за подновяване е равна или близка до цената на регистрация.

Още информация за специалните premium домейни можете да намерите в нашата помощна страница.