Домейн .shiksha

Търсене на домейн име от областта .SHIKSHA:

Shiksha е дума на езика Хинди и означава образование, учение, преподаване. Хинди е език, говорим от повече от половин милиард души, по-голямата част от които са в Индия. Домейнът .shiksha може да послужи като своеобразен онлайн център за дейности свързани с образованието. Домейнът може да бъде използван от училища, обучителни центрове, блогове, предлагащи обучителни ресурси и много други. Ако вашият уебсайт е ориентиран около индийското образование и култура, .shiksha е правилният избор за домейн име.

Примери:

courses.shiksha

classes.shiksha

culture.shiksha

VashataOrganizacia.shiksha

VashetoIme.shiksha

Домейн .shiksha

Цени и периоди за домейн .shiksha

Период
цена за регистрация
цена за подновяване
цена за трансфер
1 година
52.99 лв.
52.99 лв.
52.99 лв.
2 години
105.98 лв.
105.98 лв.
-
3 години
158.97 лв.
158.97 лв.
-
4 години
211.96 лв.
211.96 лв.
-
5 години
264.95 лв.
264.95 лв.
-
10 години
529.90 лв.
529.90 лв.
-


Специални (premium) домейни

Специалните (premium) домейни се различават от стандартните домейни с това, че са с по-атрактивни имена, т.е. имена към които има голям интерес. Обикновено това са имена които са кратки, лесни за изписване и запомняне, съвпадащи с популярни думи или словосъчетания, имена на известни личности, събития, места, модни тенденции, известни марки и т.н.

Специалните (premium) домейни могат да са нови домейни, както и такива, които са били регистрирани (активни) за определен период от време.

При домейните, които се регистрират за пръв път, цената за регистрация се определя единствено от това колко е атрактивно името на домейна. При premium домейните, които за определен период са били регистрирани и активни, освен името на домейна от значение за формирането на цената са неговата история, популярността на сайта с който е бил асоцииран домейна, "възрастта", икономическите тенденции и др.

Цените на premium домейните започват от няколко десетки долара, като могат да достигнат до стотици хиляди долари.

При някои от premium домейните по-високата цена се заплаща еднократно, като всяка следваща година цената за подновяване на домейна е стандартна за областта от която е домейна.

Има обаче и такива premium домейни, за които цената за подновяване е равна или близка до цената на регистрация.

Още информация за специалните premium домейни можете да намерите в нашата помощна страница.