Домейн .rest

Търсене на домейн име от областта .REST:

Rest е съкращение от думата restaurant, която се използва в над 20 езика по света, включително и българския. Това прави домейнът .rest универсален и разбираем за милиони хора по света. Освен широкото му приложение, той е и кратък и лесен за запомняне.

С навлизането на мобилните устройства хората все по-често започват да търсят в движение заведения, барове, ресторанти около себе си, където да отидат. С домейнът .rest вашият ресторант ще е лесно откриваем по всяко време и навсякъде за вашите клиенти.

Освен за ресторанти, домейнът .rest може да се ползва и за сайтове за почивки.

Не пропускайте възможността да регистрирате вашия най-желан .rest домейн!

Примери:

italian.rest

pizza.rest

bulgarian.rest

good.rest

VashiaRestorant.rest

Домейн .rest

Цени и периоди за домейн .rest

Период
цена за регистрация
цена за подновяване
цена за трансфер
1 година
83.99 лв.
83.99 лв.
83.99 лв.
2 години
167.98 лв.
167.98 лв.
-
3 години
251.97 лв.
251.97 лв.
-
4 години
335.96 лв.
335.96 лв.
-
5 години
419.95 лв.
419.95 лв.
-
10 години
839.90 лв.
839.90 лв.
-


Специални (premium) домейни

Специалните (premium) домейни се различават от стандартните домейни с това, че са с по-атрактивни имена, т.е. имена към които има голям интерес. Обикновено това са имена които са кратки, лесни за изписване и запомняне, съвпадащи с популярни думи или словосъчетания, имена на известни личности, събития, места, модни тенденции, известни марки и т.н.

Специалните (premium) домейни могат да са нови домейни, както и такива, които са били регистрирани (активни) за определен период от време.

При домейните, които се регистрират за пръв път, цената за регистрация се определя единствено от това колко е атрактивно името на домейна. При premium домейните, които за определен период са били регистрирани и активни, освен името на домейна от значение за формирането на цената са неговата история, популярността на сайта с който е бил асоцииран домейна, "възрастта", икономическите тенденции и др.

Цените на premium домейните започват от няколко десетки долара, като могат да достигнат до стотици хиляди долари.

При някои от premium домейните по-високата цена се заплаща еднократно, като всяка следваща година цената за подновяване на домейна е стандартна за областта от която е домейна.

Има обаче и такива premium домейни, за които цената за подновяване е равна или близка до цената на регистрация.

Още информация за специалните premium домейни можете да намерите в нашата помощна страница.