Търсене на домейн име от областта .IO:

Кратък, запомнящ се и интересен. Това е домейнът .IO!
Той е перфектната половинка за Вашия стартъп или технологичен сайт, с която ще се отличите и ще бъдете запомнени. Неслучайно е един от най-предпочитаните за този тип компании. Домейнът .IO се асоциира с Input/Output (IO) процесите и е перфектен, ако искате да заявите, че Вашият сайт е свързан с технологии.

Освен това, той е идеален за личен сайт, блог или за домейни, които целят да звучат оригинално. Все пак много думи в английския език завършват на „io”, а на италиански „io“ означава „аз“. Още едно предимство е, че все още има много свободни домейни с разширение .IO.

Развихрете въображението си и регистрирайте Вашия двубуквен .IO домейн още сега!

Примери:

myportfol.io

startup.io

techcompany.io

myname.io
Домейн .IO

Цени и периоди за домейн .io

Период
цена за регистрация
цена за подновяване
цена за трансфер
1 година
118.99 лв.
118.99 лв.
118.99 лв.
2 години
237.98 лв.
237.98 лв.
-
3 години
356.97 лв.
356.97 лв.
-
4 години
475.96 лв.
475.96 лв.
-
5 години
594.95 лв.
594.95 лв.
-
10 години
1189.90 лв.
1189.90 лв.
-


Специални (premium) домейни

Специалните (premium) домейни се различават от стандартните домейни с това, че са с по-атрактивни имена, т.е. имена към които има голям интерес. Обикновено това са имена които са кратки, лесни за изписване и запомняне, съвпадащи с популярни думи или словосъчетания, имена на известни личности, събития, места, модни тенденции, известни марки и т.н.

Специалните (premium) домейни могат да са нови домейни, както и такива, които са били регистрирани (активни) за определен период от време.

При домейните, които се регистрират за пръв път, цената за регистрация се определя единствено от това колко е атрактивно името на домейна. При premium домейните, които за определен период са били регистрирани и активни, освен името на домейна от значение за формирането на цената са неговата история, популярността на сайта с който е бил асоцииран домейна, "възрастта", икономическите тенденции и др.

Цените на premium домейните започват от няколко десетки долара, като могат да достигнат до стотици хиляди долари.

При някои от premium домейните по-високата цена се заплаща еднократно, като всяка следваща година цената за подновяване на домейна е стандартна за областта от която е домейна.

Има обаче и такива premium домейни, за които цената за подновяване е равна или близка до цената на регистрация.

Още информация за специалните premium домейни можете да намерите в нашата помощна страница.