Домейн .guide

Търсене на домейн име от областта .GUIDE:

Преведено на български guide означава ръководство, гид. С домейн .guide можете да публикувате онлайн всякакви ръководства, указания, упътвания, карти и т.н. Освен това домейнът .guide е подходящ и за екскурзоводи, които желаят да достигнат до по-голяма аудитория чрез Интернет.

Примери:

ekskurzia.guide

sofiq.guide

napravisisam.guide

bulgaria.guide

VashetoIme.guide

Домейн .guide

Цени и периоди за домейн .guide

Период
цена за регистрация
цена за подновяване
цена за трансфер
1 година
112.99 лв.
112.99 лв.
112.99 лв.
2 години
224.99 лв.
224.99 лв.
-
3 години
336.99 лв.
336.99 лв.
-
4 години
448.99 лв.
448.99 лв.
-
5 години
560.99 лв.
560.99 лв.
-
10 години
1120.99 лв.
1120.99 лв.
-


Специални (premium) домейни

Специалните (premium) домейни се различават от стандартните домейни с това, че са с по-атрактивни имена, т.е. имена към които има голям интерес. Обикновено това са имена които са кратки, лесни за изписване и запомняне, съвпадащи с популярни думи или словосъчетания, имена на известни личности, събития, места, модни тенденции, известни марки и т.н.

Специалните (premium) домейни могат да са нови домейни, както и такива, които са били регистрирани (активни) за определен период от време.

При домейните, които се регистрират за пръв път, цената за регистрация се определя единствено от това колко е атрактивно името на домейна. При premium домейните, които за определен период са били регистрирани и активни, освен името на домейна от значение за формирането на цената са неговата история, популярността на сайта с който е бил асоцииран домейна, "възрастта", икономическите тенденции и др.

Цените на premium домейните започват от няколко десетки долара, като могат да достигнат до стотици хиляди долари.

При някои от premium домейните по-високата цена се заплаща еднократно, като всяка следваща година цената за подновяване на домейна е стандартна за областта от която е домейна.

Има обаче и такива premium домейни, за които цената за подновяване е равна или близка до цената на регистрация.

Още информация за специалните premium домейни можете да намерите в нашата помощна страница.