Вашата количка е празна
0.00 лв

Домейн .college

Търсене на домейн име от областта .COLLEGE:

Домейнът .college е подходящ за висши учебни заведения, различни по тематика образователни курсове за допълнителна квалификация и други проекти, свързани с обучение на сформирани групи от хора.

Колеж е висше учебно заведение, популярно в западните страни. В България колежи се наричат образователните институции, в които се придобива висше специално образование (полувисше). В наименованията на чуждите университети на територията на страната, както и в образователни практически курсoве също се използва думата "колеж". Заявете своето успешно присъствие в интернет, използвайки домейн .college.

Примери:

british.college

law.college

marketing.college

VashetoIme.college

VashataFirma.college
Домейн .college

Цени и периоди за домейн .college

Период
цена за регистрация
цена за подновяване
цена за трансфер
1 година
135.75 лв.
135.75 лв.
135.75 лв.
2 години
271.50 лв.
271.50 лв.
-
3 години
407.25 лв.
407.25 лв.
-
4 години
543.00 лв.
543.00 лв.
-
5 години
678.75 лв.
678.75 лв.
-


Специални (premium) домейни

Специалните (premium) домейни се различават от стандартните домейни с това, че са с по-атрактивни имена, т.е. имена към които има голям интерес. Обикновено това са имена които са кратки, лесни за изписване и запомняне, съвпадащи с популярни думи или словосъчетания, имена на известни личности, събития, места, модни тенденции, известни марки и т.н.

Специалните (premium) домейни могат да са нови домейни, както и такива, които са били регистрирани (активни) за определен период от време.

При домейните, които се регистрират за пръв път, цената за регистрация се определя единствено от това колко е атрактивно името на домейна. При premium домейните, които за определен период са били регистрирани и активни, освен името на домейна от значение за формирането на цената са неговата история, популярността на сайта с който е бил асоцииран домейна, "възрастта", икономическите тенденции и др.

Цените на premium домейните започват от няколко десетки долара, като могат да достигнат до стотици хиляди долари.

При някои от premium домейните по-високата цена се заплаща еднократно, като всяка следваща година цената за подновяване на домейна е стандартна за областта от която е домейна.

Има обаче и такива premium домейни, за които цената за подновяване е равна или близка до цената на регистрация.

Още информация за специалните premium домейни можете да намерите в нашата помощна страница.