Домейн .bio

Търсене на домейн име от областта .BIO:

В момента производството на био продукти бележи голям ръст в световен мащаб. Все повече хора започват да търсят и да използват био храни, био козметика, био препарати за почистване, отслабване и други био продукти. Био производството от своя страна се разраства, за да посрещне потребителското търсене. Домейнът .bio* предоставя страхотна възможност за позициониране на вашия био бранд в Интернет.

Домейнът .bio* може да се използва и като съкращение от биография, биология, биофизика, биотехнологии и други.

Примери:

plodove.bio

zelenchuci.bio

market.bio

magazin.bio

VashataMarka.bio

*С регистрацията на домейн от областта .bio регистрантът се задължава да спазва "Принципите на биологичното земеделие", които са формулирани от Международната федерация на движенията за биологично земеделие. Ако регистрантът е производител или търговец на дребно в областта на селското стопанство и храните, регистрантът се задължава да спазва принципите на биологичното земеделие и всички разпоредби, които са в сила в съответните пазари, където регистрантът възнамерява да представи или да насърчава своите продукти в рамките на он-лайн съдържание, свързано с .BIO домейн.
Домейн .bio

Цени и периоди за домейн .bio

Период
цена за регистрация
цена за подновяване
цена за трансфер
1 година
188.99 лв.
188.99 лв.
188.99 лв.
2 години
377.98 лв.
377.98 лв.
-
3 години
566.97 лв.
566.97 лв.
-
4 години
755.96 лв.
755.96 лв.
-
5 години
944.95 лв.
944.95 лв.
-
10 години
1889.90 лв.
1889.90 лв.
-


Специални (premium) домейни

Специалните (premium) домейни се различават от стандартните домейни с това, че са с по-атрактивни имена, т.е. имена към които има голям интерес. Обикновено това са имена които са кратки, лесни за изписване и запомняне, съвпадащи с популярни думи или словосъчетания, имена на известни личности, събития, места, модни тенденции, известни марки и т.н.

Специалните (premium) домейни могат да са нови домейни, както и такива, които са били регистрирани (активни) за определен период от време.

При домейните, които се регистрират за пръв път, цената за регистрация се определя единствено от това колко е атрактивно името на домейна. При premium домейните, които за определен период са били регистрирани и активни, освен името на домейна от значение за формирането на цената са неговата история, популярността на сайта с който е бил асоцииран домейна, "възрастта", икономическите тенденции и др.

Цените на premium домейните започват от няколко десетки долара, като могат да достигнат до стотици хиляди долари.

При някои от premium домейните по-високата цена се заплаща еднократно, като всяка следваща година цената за подновяване на домейна е стандартна за областта от която е домейна.

Има обаче и такива premium домейни, за които цената за подновяване е равна или близка до цената на регистрация.

Още информация за специалните premium домейни можете да намерите в нашата помощна страница.